Siirry suoraan sisältöön
Hotspots » Blogi » Kuinka saada VPN puhelimeen

Kuinka saada VPN puhelimeen

Vpn puhelimeen on hyvä vaihtoehto.

”Virtual Private Network”, eli VPN puhelimeen, on saatavilla helposti. Sitä kannattaakin harkita etenkin tietyissä tilanteissa, sillä se on virtuaalinen yksityisverkko, eli se auttaa muodostamaan suojatun verkkoyhteyden julkisessa verkossa. Mikäli selaat verkkoa VPN:llä, toimii VPN datasi lähteenä. VPN piilottaa IP-osoitteen. Tällöin kolmannet osapuolet eivät näe sitä, millä sivustoilla käyt tai sitä, mitä dataa lähetät tai vastaanotat verkossa. Mutta kuinka tämän tilan sitten saa käyttöönsä omassa puhelimessa? Se selviää sinulle seuraavaksi.

VPN puhelimeen helppojen ohjeiden avulla

Älypuhelimiin ja muihin mobiililaitteisiin on saatavana monenlaisia VPN-vaihtoehtoja. Esimerkiksi Androidilla on sisäänrakennettu tuki tietynlaisille VPN:ille. Tällöin sen saa päälle menemällä asetusten kautta verkkoasetuksiin ja klikkaamalla ”Lisää”-linkkiä. Seuraavaksi sinun on valittava Langaton ja verkot-sivulta ”VPN”. Seuraavaksi näet verkon lisäyspainikkeen, joka voi olla esimerkiksi +-merkki tai ”Lisää VPN-verkko” -linkki.

Tämän jälkeen voit syöttää VPN:n verkon ylläpitäjältä saadut sisäänkirjautumistiedot. Syötettyäsi tiedot tallenna ne ja muodosta yhteys klikkaamalla VPN:ää. Muista huolehtia VPN:n lisäksi myös muista mobiililaitteesi turva-asetuksista etenkin julkisia Wi-Fi-verkkoja käyttäessäsi. Esimerkiksi virustorjunta ja palomuuri puhelimeen voivat olla hyviä ideoita, jos ne eivät ole vielä sinulla käytössä.

Palvelut eri käyttöjärjestelmille ja laitteille

VPN:iä on myös ladattavissa. Markkinoilla on VPN-palveluntarjoajia esimerkiksi pelkästään iOS-käyttäjille tai Android-käyttäjille. Tarjolla on myös ominaisuuksiltaan hyvin erilaisia vaihtoehtoja, kuten jopa ilmaisiakin vaihtoehtoja. Tutustu palveluihin aina kunnolla ennen sen latausta. Vertailla kannattaa myös siksi, että parhaat VPN:t eivät hidasta puhelimen käyttöä merkittävästi.

Avainsanat: