Siirry suoraan sisältöön

ILMAINEN WIFI

Houkuttava, ilmainen wifi

Ulkomaan matka siintää mielessä ja sinne tietysti otetaan mukaan kannettava, jos tarvitsee katsella kenties elokuvia tai tehdä jotain muuta, mikä on helpompaa kannettavalla tai tabletilla kuin kännykällä. Wifi finder auttaa löytämään nopean hotspotin missä tahansa. Se löytää ilmaiset langattomat verkot ja tuote on siitä hyvä, että se kertoo ajan tasalla olevat julkiset verkot. Se antaa myös mahdollisuuden ladata wifi -kartan offline -käyttöä varten. Silloin ei tarvitse edes käyttää mobiiliverkkoa, kun käyttää karttaa offline -moodissa. Sillä on hyvä suodattaa erikseen hotellit, baarit, kaupat, kahvilat ja niin edelleen pelkän paikkatyypin mukaan. Tänä päivänä on tarjolla paljon ilmaisia langattomia verkkoja, joiden turvallisuudesta toki kannattaa varmistua ennen kuin niitä alkaa käyttää.

Ilmainen wifi on helppoudellaan todella houkuttava ja nopea ottaa käyttöön. Siinä saa äkkiä käytyä hoitamassa jonkin pienen pankkiasiankin, mutta miten on wifi turvallisuus? Kannattaako siitä huolestua silloin, kun on matkalla ja haluaa viettää rennon loman?

Wifi turvallisuus - yleiset ongelmat

Monesti ymmärretään, että sellainen verkko, jossa on salasana, on turvallinen. Tämä kuitenkin hämää, sillä verkko, jonka salasana on kenen tahansa saatavilla, ei sinällään paranna turvallisuutta. Jos tieto kulkee verkossa salaamattomana, hakkerin on suhteellisen helppo päästä käsiksi tietoon. Se ei paljon vaadi edes osaamista.

Kirjautuminen tällaisen salaamattoman palvelun kautta tarkoittaa, että suorastaan tarjoaa kaikki arkaluonteiset tietonsa salasanoista lähtien kulkemaan verkossa luettavassa muodossa. Kuka tahansa samassa verkossa voi ne nähdä. Siksi onkin tärkeää varmistaa, onko verkko turvallinen ennen kuin sitä käyttää. Rikollisia himottaa saada selville kirjautumistietoja samoin kuin luottokortti- tai pankkitietoja. Niiden avulla on helppo saada hyväuskoinen hankalaan tilanteeseen.

Ilmainen wifi

Julkinen verkko turvalliseen käyttöön

Yksi parhaimmista suojauskeinosta on ehdottomasti VPN:n eli Virtual Private Networkin käyttö. Se salaa laitteen ja palvelimen välisen tietoliikenteen. Toinen muistettava seikka on arkaluonteisten tietojen käyttäminen julkisessa verkossa, jolloin yhteys pitää ottaa ehdottomasti https – sivustoon. Kolmanneksi: aiemmin käytetyt wifi -verkot on hyvä poistaa laitteesta tai kytkeä wifi kokonaan pois päältä silloin, kun sitä ei tarvitse.

Myös mobile hotspots on helppo perustaa ja se näkyy hetkessä muille käyttäjille. Tämän kanssa pitää olla myös tarkkana ja varmistua siitä, että sitä käytetään salasanalla. Yhteys on helppo jakaa koko perheen käyttöön tai ystävien kesken. Kunhan käytössä ei ole mitään datarajoituksia, niin sitä voi myös käyttää myös jonkin verran ulkomailla, joskin kohtuullisen datan käyttö ylittyy aika nopeasti.

ilmainen wifi

Ilmainen wifi on kuin suojaamaton seksi

Ilmainen wifi on toisaalta kuin suojaamaton seksi eli sitä on harkittava tarkoin, ja jos haluaa tehdä kaiken riskittömästi, on suojauduttava. Monien mukavuudenhalu tarkoittaa sitä, että netin vaaroja ei mietitä loppuun asti, jolloin varovaisuus ja harkinta unohtuu. Esimerkiksi hotspots -verkon löytyessä on helppo käydä hoitamassa pieni pankkiasia verkossa ”vain äkkiä”, mutta sen pienen hetken aikana saattaa salasanat ja pankkitiedot olla menetetty hakkereiden tietoon. Toki se voi onnistuakin, mutta suojaamaton yhteys on aina riski, joka myöhemmin kaduttaa.

Wifi finder kertoo siis ilmaiset verkot ja VPN suojaa yhteydet. Se on myös käytännöllistä hankkia mobiiliin. Sen avulla voi nähdä esimerkiksi oman maansa Youtube -videoita, jos niiden kanssa on ongelmia ulkomailla. Eli valtaosan näistä rajoituksista voi kiertää käyttämällä VPNää, jolloin liikenteen saa kulkemaan halutun maan kautta. Se on näppärä ratkaisu moneen pulmaan ja vielä turvallisuus tulee kaupan päälle. VPN on myös suhteellisen halpa kuukausihintaa ajatellen.