Siirry suoraan sisältöön
Hotspots » Blogi » Kiinteä laajakaista kotiin edullisesti

Kiinteä laajakaista kotiin edullisesti

Modeemi pöydällä

Kiinteä laajakaista kotiin edullisesti on varmasti jotain, mitä kaikki haluavat. Onneksi Suomessa verkkoyhteydet ovat yleisesti ottaen edullisia, vaikka toki kalleimmat ja nopeimmat yhteydet maksavat jo kohtalaisen paljon. Kun olet avaamassa uutta liittymää, kannattaa ehdottomasti tehdä vertailua eri palveluntarjoajien kanssa. Tällöin voi hyvällä onnella säästää useita kymmeniä euroja joka kuukausi tai saada samaan hintaan laadukkaammat palvelut.

Kiinteä laajakaista kotiin – mistä ja miten?

Nykyään on hyvin yleistä, että tietty operaattori tarjoaa tiettyihin taloihin suoraan laajakaistan. Tämä on hyvä asia asukkaiden kannalta, sillä operaattorin kiinteä yhteys on yleensä todella edullinen. Usein on vielä niin, että hitaimman yhteyden saattaa saada ilmaiseksi. Jos et ole internetin suurkuluttaja, voit saada parhaimmillaan yhteyden täysin ilmaiseksi.

Kiinteä laajakaistaliittymä maksaa yleensä kuukaudessa noin 20 euroa. Toki ennen sopimuksen tekemistä kannattaa kysyä tarjousta operaattorilta. Kun sopimus on tehty, sinun tulee ilmoittaa modeemin MAC-osoite palveluntarjoajalle. Mikäli ostat modeemin suoraan operaattorilta, voi hyvinkin olla, että modeemi on jo lisätty heidän järjestelmään. Kun modeemi on rekisteröitynyt operaattorin palvelimille, verkkoyhteys on valmis käytettäväksi.

Kiinteä laajakaista vai mobiilidata

Jos sinulla on älypuhelimen ja olet hankkinut siihen sellaisen liittymän, jossa on mobiilidata, et välttämättä tarvitse kiinteää laajakaistaa kotiisi lainkaan. Voit nimittäin yhdistää kaikki kodin tietokoneet ja muut laitteet internetiin älypuhelimen mobiilidatan kautta. Nykyisissä älypuhelimissa on hotspot-ominaisuus, jonka avulla verkkoyhteyden voi jakaa muille laitteille. Näin voit tehdä selvää säästöä, mikäli niin haluat!

Avainsanat: